• Ondanks dat al het voetbal sinds medio maart stil ligt, voorzichtig weer opstart, is er achter de schermen het nodige werk verzet om de selectie van de BVCB hoofdmacht op volle sterkte te krijgen. De selectie behoudt zijn eigen gezicht: er komen drie nieuwe spelers bij van buitenaf, een flink aantal jeugdspelers komen over en slechts twee spelers laten De Sporthoek achter zich.

  • Het beleid van de Hoekse club is nog steeds om zo veel als mogelijk is spelers uit de eigen opleiding in te passen. Pas als blijkt dat op een bepaalde positie niet voldoende kwaliteit is, komt een speler van buitenaf in aanmerking om een plaatsje te veroveren in het elftal van Dick Boereboom.

    Boereboom kwam in het voorjaar over van SV Nootdorp en kende bij BVCB een succesvolle start. Helaas stak het coronavirus een stokje voor meer victorie. Inmiddels mag het verhaal van de huidige BVCBhoofdtrainer als bekend worden geacht. Vlak voor de afgelopen kerst kreeg de oudvoetballer van FC Den Haag, totaal onverwacht, de wacht aangezegd. Het bestuur van Nootdorp zegde het vertrouwen op, om nog steeds voor de buitenwacht vage redenen. Ondanks de protesten van de spelers die Boereboom onder zijn hoede had, hield het bestuur voet bij stuk. Dat de trainer geliefd is en gewaardeerd werd door de selectie van Nootdorp blijkt misschien wel uit het feit dat de drie nieuwelingen bij BVCB afkomstig zijn van SV Nootdorp, in de zo wreed verstoorde competitie nog twee keer tegenstander van BVCB.

  • Eén van de spelers die met name in de thuiswedstrijd van BVCB tegen Nootdorp opviel vanwege zijn aanvallende kwaliteiten is Ricoberto Luijando. De snelle aanvaller speelde eerder voor HMSA, DUNO, FC 's-Gravenzande en Westlandia. Luijando kiest voor BVCB om een nieuwe start te maken vanuit zijn nieuwe woonplaats Schiedam.

  • Een van de eerste spelers die de beslissing nam om de overstap naar Bergschenhoek te maken is Mike Hollenberg. In Hollenberg verliest Nootdorp niet alleen een ervaren verdediger, maar ook nog eens zijn aanvoerder. Voor Hollenberg komt er met de overstap een einde aan een periode van zeven seizoenen bij sv Nootdorp, waarin de promotie naar de Hoofdklasse destijds het hoogtepunt was. 

  • Voor zijn verblijf op sportpark ’s Gravenhout speelde Hollenberg twee seizoen bij DSO. Van Zoetermeer verkasten toen veel spelers naar Nootdorp. Inmiddels zijn die allemaal vertrokken en dat was het punt voor Hollenberg om te kiezen voor BVCB. Bij de Hoekse club wordt hij herenigd met zijn oud-trainer Boereboom en zijn oud-ploeggenoot Rob Rutten.

  • De derde speler die het zwartgeel verruilt voor het blauwwit is Giovanni Lunger. De nog jonge (21) centrale middenvelder ging via de jeugd van Sparta naar FC Dordrecht O19, waarmee hij kampioen werd. Na een kortstondig avontuur bij de Spaanse tweede divisionist Deportivo Lugo keert hij terug naar Nederland een kiest om te gaan spelen voor SVV. Het afgelopen seizoen maakte hij deel uit van de selectie van Nootdorp. Het weer kunnen trainen en voetballen onder Boereboom is ook voor Lunger een belangrijke factor om te kiezen voor BVCB.

  • Tegen de komst van het trio van Nootdorp staat het vertrek van twee aanvallers van BVCB. Crossfixio Goeloe besloot, ondanks zijn eerdere toezegging om in Bergschenhoek te blijven voetballen, zijn heil te gaan zoeken bij het Rotterdamse Leonidas. Na een jaar bij BVCB in de spits te hebben opgetreden gaat Ugur Altuntas voor een paar stapjes hoger. De ex-Spartaan gaat proberen om bij tweede divisionist BVV Barendrecht trainer Richard Elzinga te overtuigen van zijn scorend vermogen.